Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

12 Şubat 2017 Pazar

Ayak Bileği Ödemi Tedavisi, Ayak Bileğinde Şişlik Tedavisi

 
Ayak Bileğinde Şişlik Tedavisi

 

Ayak Bileği Ödemi Tedavisi, Ayak Bileğinde Şişlik Tedavisi

 Ayak bileğinde ödem yani şişliğin iyileşme süresi


1) uzun vadede ayakta durup durmamanıza,

2) dolaşım sisteminin yeterli olup olmamasına,

3) hamilelik, diyabet yada metabolik bir rahatsızlığın mevcut olup olmamasına,

4) uzun vadede ayaklarınız sarkık halde hareketsiz kalma durumuna,

5) incinme, burkulma vb. olayların olup olmamasına,

6) fazla tuz tüketip tüketmemenize göre değişkenlik gösterir.

* Ayak veya ayak tabanlarının bakımına da dikkat etmeniz gereklidir. Misal; Her gün ayaklarınızı orta sertlikteki bir sabunla ve ılık suyla yıkayı deneyin. önce suyun sıcaklığını elinizle kontrol edin. Ayaklarınızı sakın ıslak tutmayın. iki ayağınızı yumuşak bir havluyla, nazikçe vurarak kurulayın ve parmak aralarınıza dikkat edin.

* Ayak derinizi yumuşak veya nemli tutmak için kaliteli bir losyon kullanın -ancak parmaklarınızın arasına kesinlikle sürmeyin.

* Ayak parmağını, tırnaklarınızı bir yandan diğer yana doğru kesin. Köşeleri kesmekten kesinlikle kaçının. Tırnaklarınızı törpülemek için, tırnak törpüsü yada zımpara tahtası kullanın. fakat bir tırnak batması bulursanız, doktorunuza görünün.

* Antiseptik solüsyonlardan veya eczane ilaçlarından, ısıtan pet ler den yada ayağınızın üzerine koyulan aletlerden kaçının. Ayaklarınızı radyatörlerin üstüne yada ateşin karşısına koymayın.

* Ayaklarınızı her zaman ılık tutun. Yatağınızda gevşek çoraplar giyin. Ayaklarınızı yağmurda yada karda tutmayın. Kışın ılık tutan çoraplar veya ayakkabılar giyin.

* Sigara içmeyin yada bacak bacak üzerine atarak oturmayın mesela ben. ikisi de ayaklarınıza giden kanı azaltacaktır.

Ayakkabılar ve çoraplar hakkında bazı temel tavsiyeler



* Kesinlikle yalın ayak yürümeyin yada sandalet veya bantlı ayakkabılar giymeyin.

* Ayakkabılarınızı dikkatli bir biçimde seçin ve giyin. Ayakkabılarınızı, ayaklarınızın en büyük olduğu zaman, günün geç bir saatinde satın alın. faaliyetlerinize ara vermediğiniz  zaman da rahat ayakkabılar satın alabilirsiniz.

* Ayakkabılarınızın büyüklüğünü, uzunluğunu, arkasını, topuğunun ucunu veya tabanını kontrol edin. Sivri burunlu yada yüksek topuklu şekilli ayakkabılardan kaçınmalısınız. Ayak parmaklarıyla ayakkabı arasındaki mesafesi çok olan ve üstü deriden yapılmış ayakkabıları almaya gayret edin.

* Yeni  aldığınız ayakkabıları sadece 2 saat yada daha kısa bir zaman giyin. Her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Giymeden önce, her  ayakkabının içini gözden geçirin. Ayakkabılarınızı çok dar veya çok gevşek bağlamayın.

* Kısa veya uzun çoraplarınızı dikkatli bir biçimde seçin. Her gün temiz olan ve kuru çoraplar giyin. Delik veya kırışık kısa çoraplar giymeyin. Yazın, ter emebildikleri için ince olan, pamuklu çoraplar tercih edin. Kare burunlu çoraplar ayak parmaklarınızı fazla sıkmayacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.