Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

15 Şubat 2017 Çarşamba

El ve Ayak Burkulması İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

 
Ayak Burkulmasına Bitkisel Çözüm

 

El ve Ayak Burkulması İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri



1- Burkulan yerler zeytinyağıyla birlikte ovulduktan sonra kuşkonmaz yaprakları ile sarılır.

2- Kuşkonmaz su veya süt ile kaynatılarak üç gün üst üste burkulan yerlere bağlanır.

3- Soğan tuzla birlikte ezilip burkulan yere bağlanır.

4- Soğan zeytin ile birlikte ezilerek burkulan yerlere sarılır.

5- Soğan sarımısak ile birlikte ezilerek burkulan bölgelere sarılır.

6- Çekirdeksiz üzüm dövülerek burkulan yerlere sarılır.



Ayak Burkulmasına Bitkisel Tedavi? Ayak Burkulmasını Kendimiz Nasıl Çözebilir?



Ayak burkulması herkesin kapısını  bir kere çalmıştır. Küçükken veya yetişkinken muhakkak bu sorunu yaşamıştır herkes. Maç yaparken , yolda yürürken ayağınız boşluğa gelebilir, yada spor salonunda olabilir, düşerken mesela. Bazen de çok can yakar bazen de  başta pek hissedilmez ama soğudukça ağrılar ve şişkinlikler hemen başlar.



Burkulan Ayağa İyi Gelen Şeyler Nelerdir? Burkulan Ayağa Bitkisel Çözüm?


Ayağı burkulan bireylerin yarısı doktora gidiyor ise diğer yarısı gitmez.  önemli sorun olabilir. Ayak damarlarında veya bağlarında kopmaya varan sorunlar yaşanabilir. kısa vadede değil ama uzun zamanda ayakta kalıcı bir kaç problemler yaratabilir. ancak bireyler nede olsa bir hafta çekeceğiz sonra kendiliğinden geçer diye düşünüyorlardır. bu yüzden Ayak burkulmasında evde ne yapılır diye bir soru yönelttik kendimize ve sizlere ? Ayak burkulmasının evde çözümü.!


Ayak burkulunca ilk 2 gün buz kompress uygulayalım. İlk bir ve iki gün soğuk müdahale işe yarayacaktır. Ardından bitkisel olan kremler sürülerek ayağınızı sargı beziyle sarabilirsiniz. sabah buz tedavisi yaptınız on dakika. sonra iyice kuruladınız. bitkisel kremle veya vicks ile ovalayıp sargı beziyle sardınız. Öğlende aynı şekilde buz uygulamasından sonra iyice kurulayıp tekrar sarın.




Ayak Burkulmasına Zeytinyağı ve Hamur!


Akşam zeytinyağı veya hamur kullanın. Ayağınızı saf zeytinyağıyla güzelce ovalayın. Daha sonrada hamuru ayağınızın şişkinlik olan bölgesine, dış tarafına doğru güzelce yayın ve üzerini temiz bir bezle kapatalım. Bu sayede hem ayağın şişkinliği azalacak hemde damarların eski haline gelmesine yardımcı olunacak. Ayak burkulmasın da oldukça önemli bir hususta  ayağın üstüne basmamaktır.! Olay günü ve sonraki üç-dört gün çok dikkat edin. Daha iyileşmeden biraz acısı azalınca üstüne basmayın. Tekrar şişinlik gösterirler ve daha geç iyileşirler. Bu yüzden hem sağlık açısından güzel  olmaz hemde bir çok işimiz aksayabilir. ;)




El , bilek, diz, ayak,  dirsek gibi eklemizde sıkça rastlanır. Eklemleri bir noktada tutan ve bulunduğu eklemlerin hareketini sınırlayan bağlar bulunmaktadır. Bu bağların aşırı gerilmesi veya kopmasına burkulma denmektedir.

    - Derilerde kızarıklıklar, yanmalar, ağrılar ve şişlikler burkulmanın belirtilerindendir. Ciddi bir burkulma da, alçıya alınma yada cerrahi  yöntemle bağlar onarılır.

    - İki bardak zeytin yağına bir tane parçalanmış kuru soğan eklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirilip, temiz bir bez ile burkulan yerlere sarılır.

    - Zeytinyağı veya un yoğrulup lapa kıvamına getirilir. Burkulan yerlere masaj yapılarak sürülür.

    - Kurutulmuş kenevir tohumu ezilerek toz haline getirilir. Elekten geçirilmelidir. Merhem kıvamı alıncaya kadar sütler eklenir ve karıştırılırlar. Burkulan yerlere masaj yapılarak sürülürler.

    - Kuşkonmaz su veya sütle kaynatılır. üç gün boyunca burkulan yerlere bağlanırlar.

    - Soğanlar, tuzlar, zeytinler ve sarımsaklar beraber ezilirler ve burkulan yerlere sarılırlar.

    - Çekirdeksiz üzümler dövülür ve burkulan yerlere sarılırlar.

    - Çiğ lahana yaprakları burkulan yerlere sarılırlar. on beş dakika da 1 değiştirilirler.

    - Bir bardak alkole yarım kalıp kullanılmamış olan sabun parçalara ayrılır ve merhem kıvamına getirilir. Bir bez ile burkulan yerlere sıkıca sarılırlar.
   

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.