Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

17 Şubat 2017 Cuma

Karbonatın Ayağa Bilinmeyen Faydaları

 
Karbonatın Ayağa Faydaları

 

Karbonatın Ayağa Bilinmeyen Faydaları



Sodyum bir karbonat, yada halk arasında bilinen ismi ile “karbonat” hamur işlerinin temel malzemelerinden biri tanesidir. Karbonatın mutfak dışında da çok işe yarayan bir madde ve özellikle doğal ürünleri tercih edenlerin vazgeçilmezi olduğunu kesinlikle biliyor olmalısınız? fakat bu yöntemleri kullanılırken, karbonatın etkili bir kimyasal cisim olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız. Fiziksel kullanımlarda mutlaka hekime danışmalısınız.

    Bir miktar suya koyacağınız karbonat ile kirli, yağlı yüzeyleri temizleyin. Yüzeyin boya verip vermeyeceğine dikkat edelim, dönüşü olmayabilir.!

    Yapışkanlı etiketleri çıkarttıktan sonra da yüzeyde kalan ve bir türlü çıkmayan yapışkan izlerini, biraz suy ile macun kıvamına getireceğimiz karbonatla ovarak çıkartabiliriz.

    Buz dolabına, vestiyere, ayakkabılığa koyacağınız bir miktar karbonat bütün pis kokuyu emer.

    Dişinizi fırçaladıktan sonra bir miktar karbonatla tekrar fırçalayın. Karbonat, dişleri beyazlattığı gibi ağız kokusunu da iyi gelir.

    Karbonat kuruyan, çatlayan yada yorgun ayaklara da çok iyi gelir. Sıcak suya karbonat ve sirke döküp ayaklarınızı içinde yirmi dakika bekletin, çıkarttığınızda hoşaf gibi olurlar.

    Karbonat doğal bir 'peeling' malzemesidir aslında. Sulandırılmış karbonatla yüzünüze nazikçe masaj yapın.

Masaj yaparken fazla bastırmamaya özen gösterin. Aşırı kuru ciltlerde iyi durulamaya özellikle dikkat etmelisiniz.

    Karbonat doğal bir değdoranttır aslında. Koltuk altına sürülen karbonat terlemeye veya pis kokulara engel olur. Aşırı terleme problemi olan insanlara banyo sonunda sirke ve karbonatı macun gibi yapıp kol altlarına sürmeleri, hatta yumuşak bir fırça ile oraları fırçalamaları tavsiye ediliyor. Bu yöntemle ertesi gün bir bakmışsın değdorant kullanmaya gerek bile kalmamış. kol altları ipek gibi olmuş. Gün içinde karbonat kullanacaksanız dikkat!, bazı kıyafetlerin kol altında renk bozulmasına neden olabilir.

    Sulandırılmış karbonat, güneş yanığının acısını azaltır. Çok ince yanıkların da acısını dindirmek için kullanabilir.

    Zamanınız kısıtlı, dışarı gitmeniz gerekiyor. Saçlarınız yeterince temizlenmiş değil. O zaman saçlarınızın dibine bir miktar karbonat boşaltın, Bütün yağı emip, saçınızı hızla süpürecektir.

    Kepek sorununuzu gidermek için, şampuanla hiç uğraşmayın. Karbonatla masaj yapıp durulayın. Ardından da son durulama suyuna bir kaşık elma sirkesi ekleyin ki! saçınız pırıl pırıl ay çiçeği gibi olsun.

    Midenizi rahatsız eden yemeklere katacağınız 1bir çay kaşığı karbonat midenizi muhteşem derece de rahatlatacaktır.

1 yorum:

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.