Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

17 Şubat 2017 Cuma

Ayak Terlemesine Doğal Çözüm Yolları



 Ayak Terlemesine Doğal Çözüm

 Ayak Terlemesine Doğal Çözüm Yolları

Ayak terlemesi  hemen her insan da olur. Bazıları ayaklarının terlemesinden şikayet etmez vede her gün düzenli ayaklarını yıkar.  fakat bazı kimselerde ise durum tam tersidir. Ayaklar çok terler ve bu terleme onları rahatsız eder.


Bu problemin dışında terleyen ayaklarda istenmeyen kokular da oluşabilir. Ayak terlemesine karşı bitkisel çözümler hem sizleri ayak terlemesinden hem de ayak kokusundan kurtaracak kesin çözümlerdir.

Bunların dışında ayak terlemesi her hangi hastalığın habercisi de olabilir. Bu sebeple sizlere önerdiğimiz çözümler sonuç vermez ise mutlaka bir hekime gözükmeniz gerekmektedir.

Aşırı ayak terlemesi plantar hiperhidroz olarak adlandırılan hastalığın çok ayrı bir konusudur. En büyük problemler yaz mevsimin de yaşanmaktadır, neden ? aşırı terlemeye maruz kalan birey tamamen ıslak ayaklar yüzünden, açık ayakkabıları kullanamaz yada kullanmak istemez. Terlik için de yürürken ayaklar o kadar terli ve kaygan oluyor ki, normal hareket, buz tutmuş yüzeydeki hareketleri ile eşittir bazen. Yürürken ayaklar terlikten çıkıp çok çabuk kirletir. Terli ayakları kapattığımız klasik ayakkabı da bu durumun çözümü kesinlikle değildir. Ter büyük miktarda iken agresif oluyor, ve içindeki mikroplar ayrıştırma esnasında musallat bir koku oluşturuyor....


Ayakkabının içine kapanmış fazla terlemeye mahruz kalan ayaklar kısa bir vade içerisinde problem yaratmaya başlar. problemler kurumuş terin ayakkabıların yüzeyin de bıraktığı beyaz lekelerden başlar, yukarıda belirtilen kokuyla devam ederler ve deride yaygın duruma gelen mantar hastalığı ile fazla ayak terlemesinden kaynaklanan diğer zararlarla biterler. Hâl buki çözüm çok basittir, terden kurtulduğunuz zaman diğer problemlerden de kurtulmuş olursunuz. Yeni nesil ''Electro Antiperspirant iyontoforezi'' yedi gün içerisinde Sizi ayak terlemesinden kurtarır!

Ayak Terlemesine Bitkisel Çözümler

Ayak terlemesinin tedavisinde birbirinden çok farklı yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler kalıcı veya geçici olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bu sebeple ayak terlemesi problemi yaşayanların tedavi yöntemlerinden birisini seçerek terlemeye karşı bitkisel bir çözüme ulaşabilirler.
Ayak Terlemesine Basit Çözümler


Ayak Terlemesine Sirke Tedavisi : Bir tencereye ceviz kabuklarını ve ya söğüt yapraklarını atıp ocakta haşlayın. haşlama işleminden sonra tencereyi ocaktan alın ve içerisine sirke katıp ılışmasını bekleyin. Ilışnan birleşimi bir leğene dökün ve içine ayaklarınızı sokup ,  otuz dk. kadar bekletin.

 Ayak Terlemesine Adaçayı Tedavisi
: Bir tencere içerisine su veya onunda içine bir avuç ada çayı atıp haşlayın. haşlanan su ılıdıktan sonra bir leğene alın ve ayaklarınızı otuz dakika bu leğenin içerisinde bekletin.

Ayak Terlemesine Meşe Kabuğu Tedavisi : 1 tencere içine dört bardak su ve onunda içerisine bir avuç meşe kabuğu atın ve haşlayın. Kaynayan su ılışdıktan sonra bir leğene alın ve ayaklarınızı otuz dk. bu leğenin içerisinde bekletin.


Ayak Terlemesine Kalıcı Çözümler

Ayak terlemesi uzun vadedir var ve bir çok tedavi yöntemi hala ayak terlemesini geçirmedi ise kalıcı bir çözüm olan ameliyatlara yönelebilirsiniz. Ayak terlemesine kalıcı bir çözüm olan 'Lomber Sempatektomi 've'' Lomber Sempatik Blokaj'' olabilirsiniz.

Bu ameliyatların nasıl olduğunu ve başarı yüzdelerini de sizlerle paylaşacak olursak;

''Lomber Sempatektomi'' ayak terlemesi ameliyatında ayak terlemesine etmen olan sinirlerin bulunduğu karın bölgesi açılıp oradaki sinir uçlarına klipsler koyulur. Bu ameliyatın başarı oranı Yüzde 90’dır. Bu ameliyat sonrası vücudunuzda ameliyat izi kalabilecektir.

 'Lomber Sempatik Blokaj' ise bir ilaç çözümüdür. hekim kontrolünde ultrason veya tomografi çekilerek ayak terlemesine etmen sempatik sinirlere ilaç uygulaması yapılmaktadır. Bu ilaçlar ter bezlerinde kalıcı bloklama yapar ve terlemeye kalıcı bir çözüm getirir. Fakat başarı oranı Yüzde 40’dır.


Ayak Terlemesine Mehmet Öz Çözümü

Ayak terlemesi
ne karşı  bazı ün çözüm önerilerimiz var. Bunun için yapmanız gereken sadece bir tencere içerisine su doldurup içerisine beş adet çay poşeti atmak ve suda renk değişince suyu bir leğene boşaltıp ayaklarınızı yirmi dakika boyunca içinde bekletmektir.

Çay içerisinde bulunan ''tanin maddesi'' ayaklarda bulunan ''mikropları'' öldürür ve ayakların pis kokusunu da önler. Aynı zamanda ayaklarda bulunan gözenekleri küçültecektir ve terlemeyi engeller.


0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.