Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

17 Şubat 2017 Cuma

Ayak Banyoları

 
Ayak Banyosu

 

 Ayak Banyoları


Ayak banyosu; Kolay olarak ayaklarımızı ve baldırlarınızı şifalı bitkilerle yapılmış suyun içinde bekletmektir. on beş-yirmi dk süren bir sıcak suyla ayak banyosu ayaklar için iyi bir tedavi uygulamasıdır. Aynı zaman da böbrek, 'kulak iltihapları', ''mesane'', boğaz için kesinlikle tavsiye edilmektedir. Soğuk suy ile yapılan ayak banyosu, 'ayak yorgunluğu', ''uykusuzluk'', '''burun kanaması''', "kabızlık", -soğuk algınlığı- ve /baş ağrısı/ +içinde faydalı bir uygulamadır aslında. Bacaklardaki dolaşımı artırdığı, varis oluşmasını engellemede etkili bir yöntem olduğu ve az adet kanamalarında bile iyi işler yaptığı söylenmektedir. Ayrıca;  ^^bağ ağrısına^^, kronik ayak soğukluğuna-, uykusuz kalmalara ve yüksek kan basıncına faydalı olduğu da söylenmektedir.


Banyo: Sabunlanmış sıcak bir su içerisinde ayaklarımızı yıkayalım. Otuz Beş derecelik bir sıcaklık idealdir bizim için. Banyo süresi olarak ta ortalama ; çok kısa yada çok uzun olmaması yeterli.  En kolay olan ayak banyosu uygulaması tuzlu uygulamasıdır. Ancak kozmetikler de ayak banyosu için özel olarak hazırlanmış olan; ''canlandırıcı'', '''rahatlatıcı''', 'ferahlatıcı' ile birlikte dinlendirici banyo suları da mevcuttur!!!. Ayrıca bitmedi ! bu sular ayaklara hoş bir koku da bırakmatadır.

Arıtma: Ayaklardaki ölü hücrelerinden atılması gerekir. 'Pomza' taşı uygulaması dediğimşz eski  ancak bilenen vede etkili olan bir arındırma yöntemimizdir. Arındırma işlemleri ; canlı hücrelere hiç bir şekilde zarar vermemek için, ayaklarımızın kuru iken yapılmasıdır.

Masaj: Masaj işlemine gelince;  ayak parmaklarından başlayarak, ayak bileğine doğru ilerleyin. Ayaklara masaj yaparken parmakları teker teker çekiniz, Bunu yapmak rahatlamak için, çok ama çok etkili olan bir yöntemdir.  ancak Ayak  tabanına gelecek olursak.. orayı özenle durulayınız neden diceksiniz... Eğer ki bir nokta da hassasiyet hissediyorsak o zaman, o gün o noktanın temsil ettiği organınız kesinlikle formunda değildir. Çünkü Ayak tabanımız da 'vücudumuza' ''sinyal''(Uyarı) gönderen noktalar vardır.  Masajı bir ayak kremiyle güzelce yapınız ve sonlandırınız/bitiriniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.