Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

19 Şubat 2017 Pazar

Ayak ve Ayak Bilek Ağrıları

 
Ayak Bilek Ağrıları

 

Ayak ve Ayak Bilek Ağrıları

Ayak ağrısına neden olan etkenlerden en önemlisi ayak bileği incinmesidir. Ayak bilek burkulması bir çoğumuzun bazen yaşadığı problemlerden biridir.

Ayak Bileği Burkulması

- Öncelik olarak burkulmanın yönünün neresi olduğu önemlidir. Ayak bileğinin en çok görülen tipi içe doğru dönmesidir. Dış yan bağlar yırtılır veya zedelenmektedir .

- Ayak bileğinde dışa doğru dönmesi sonucunda gerçekleşen burkulmalarda, ayak kemiklerinde kırık kemik olduğu riskinin arttığı için bu tür incinmelerde ortopedi doktroru tavsiyesi gerekir. Bu tür burkulmaları diğer burkulmalarla oranlarsak  %5 oranında oluşur.

- Ayak bileğinde burkulma olduğunda ayakta şişlik, ağrı, ödem ve ısı artışı olur.

 
Peki ayak bileğimiz burkulduğunda ne yapmalıyız?

Öncelik olarak buz uygulamak gerekir. Buz yöntemi; ağrı ve şişliği azaltmak için etkili bir yoldur. Ayağın üstüne basılmamadsı gerekir. Bacak yukaruda olacak bir şekilde dinlenmek ve istirahat etmek gerekir.

- Ne zaman ayağın üstüne basabiliriz? Yere basarken ağrının iyice azaldığını hissediyorsanız yürüyebilirsiniz.

- Daha önce burkulmuş ayağın tekrardan burkulması riski yüksektir.

- Tekrardan burkulması olmaması için ayak bileği egzersizlerini ihmal etmeyin.


Ayak başparmağının kemiğinde büyüme

Ayak başparmağı kemiğinde büyüme, başparmağın diğer parmakların üzerine eğrilmesine sebep olan ağrılı bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın oluşmasında genelde genetik ve dar ayakkabı giyme gibi unsurlar rol oynar.

Ne yapılması gerekir?

Başparmağın eğrilmesini önlemek için, başparmak ile yanındaki parmak arasına slikon makara ve gece ateli konulmalıdır. Dar ayakkabıların giyilmemesi gerekir. Ağrıları azaltma için; fizik tedavisi, başparmağın eklemine iğne tedavileri, kineziobantlamak uygulanabilmektedir. İyice ilerlemiş ve çok ağrılı olan durumlarda ameliyat gerekebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.