Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

18 Şubat 2017 Cumartesi

Ayak Bakımı için Öneriler



Ayak Bakımı için Öneriler


Ayak Bakımı için Öneriler


Ayaklarımızın güzel görünmesi için bazı temel noktalara dikkat etmelisiniz. Ayak bakımının 1. ve en temel şartı ise pedikür yapmak. Pedikür, hem ölü hem hücre tabakasının atılımını sağlar hem de daha bakımlı, güzel ayaklara kavuşmanızı. Pedikürle ayaklarda oluşan nasır, çatlak, tırnak batması gibi problemlerden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Pedikürü bir salonda yaptırabileceğiniz gibi kendiniz evde de yapabilirsiniz. Ama doğru sırayı izlemek şartı ile.

Pedikür

İlk olarak ayaklarımızı sabunlu ılık suda 30 dakika kadar bekletelim. Nemini aldıktan sonra, ayak törpüsüy ile ölü derilerinizi alın. Bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın.  sonra tırnak etlerinizi törpünün ucuyla geriye doğru itin. Bir pens veya tırnak makası yardımı ile etlerinizi dikkatlice kesebilirsiniz. Tırnaklarınızı törpüyle şekillendirdikten sonra da, parlak veya pembe bir görünüm alması için tırnak yüzeyi için özel olarak geliştirilmiş törpüyle törpüleyin. sonra, ayaklarımızın üst derisinin de pürüzsüz olması amacı ile ayaklar için özel olarak formüle edilmiş ''peeling'' kremi sürün. İyice ovaladıktan sonra yıkayınız. Tırnak güçlenedirici bir jel veya cilanın ardından 'ojenizi' sürerek ''pedikürünüzü'' tamamlayın. ;)


Ayakları Canlandırıcı ve Besleyici Tavsiyeler

Kuruyan, çatlayan veya şişen ayaklarınız için arada bir özel bakımlar yapmak yerinde olur. İşte size bir kaç tane öneri: Ayaklarınızın sürekli şişkimlik göstermesinden rahatsız oluyorsanız, bitki banyolarından yararlanabilirsiniz. Bunun için, 1 litre suda 2 avuç papatya ve 1 adet limon kabuğunu kaynatıp soğumaya bırakın. Ayaklarınızı bu suyun içinde otuz dakika kadar bekletin. Şişkinliklerin indiğini, ayak derinizin canlandığını göreceksiniz. Kuruyan, pul pul ayrılan tırnaklarınız içinse, 'gliserin' denen üründen faydalanabilirsiniz. Bir kaç damla saf gliserinle eşit orandaki limon suyunu karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürmelisiniz. Canlı, parlak veya sağlıklı tırnaklar için bundan daha iyi bir uygulama olamaz.

Soğuk parafin: İşte sağlıklı ve pürüzsüz ayaklara kavuşmanın başka bir yolu daha var! Yumuşak veya bakımlı ayaklar için uygulanan özel yöntemin ismi, 'soğuk parafin'. Öncelikle ayaklara'' peeling  ''' uygulanarak ölü hücre tabakası atılımı sağlıyoruz.  sonra ''parafin'' sürülerek ayak paketleniyor ve yirmi dakika bekletiliyor. Açıldıktan sonra ise krem sürülüyor. Sonrasında da pamuk gibi ayaklara sahip oluyorsunuz. :)

Çatlak:  kuru ciltlerin sorunu olan çatlaklar, topuk veya ayak tabanında görülür. Ayakları yıkadıktan sonra kurulamamak, yalın ayak gezmek, küçük terlik giymek gibi bir çok sebeplere bağlı olarak ortaya çıkar.

Her banyodan sonra 'ponzo' taşıyla yumuşak hareketlerle ölü deriyi temizlemelisiniz. Çatlak alanları, içeriğinde 'E vitamini' ve ''jojoba yağı'' bulunan ayak kremleriyle gün boyu bol bol kremleyin. Çatlaklarınız kaybolana dek, devamlı çorap ve kapalı ayakkabı giyin.

Nasır: Bütün kış ayaklarınız botların, çizmelerin içinde kaldı. Üstelik küçük veya yanlış ayakkabı seçiminden dolayı ayakların bazı bölgelerinde sertleşmeler oluşur. Açık ayakkabı ve terlikleri nasırlı ayaklarla giymek hiç de hoş olmaz. Nasır size çok ağrı vermiyor ise ''pedikür'' yaptırarak bu problemden kurtulmanız mümkün. fakat sorun yaratıyor ise siz en iyisi özel nasır bakımları yaptırın. Yazı rahat bir şekilde karşılayın.

Oluşmasını önlemek için: Her banyodan sonra bol gene krem sürün. Yumuşak derili veya geniş tabanlı ayakkabılar seçin.  Eczanelerde satılan, küçük ''flaster'' veya solüsyonlardan yararlanın.


Ayaklardaki Kalıcı Ojeler


Tırnaklarınız da ki ''ojelerin'' uzun vadede dayanması için üç sihirli öneri:

Doğru günü seçin

Tırnak bakımınızı yaptığınız gün, 'oje sürmemeye' ''özen'' gösterin. genellikle tırnak etlerini veya kenarlarını temizlediğiniz gün, bu işten mutlaka kaçının. En iyisi 'oje sürme' işini 1 gün sonrasına erteleyin.

Ojeyi doğru sürün

Öncelikle koruyucu bir baz kullanarak 'oje' sürme işine başlayın. beş dakika bekleyin. Arkasından ojeyi 1 kat sürün ve 2. katı sürdükten sonra yine beş dakika bekleyin.

Ojeyi doğru kurutun

İyi kurumuş bir oje, çok uzun dayanır.  son katı sürdükten sonra yaklaşık otuz dakika beklemenizde yarar var.


Ayaklarınızı Süsleyin

Bütün bakımlarınızı tamamladıktan sonra sıra geldi süslemeye. Yazın ayaklar 'ojesiz' olmaz. Yeni sezonda ağırlıklı renkler genelde kırmızı ve pembe tonları moda. Bir de ayak süslemeleri çok moda olmuş durumda. Tırnak küpeleri, çıkartmalar, süsleme boyaları bunlardan sadece bir kaç tanesi.


Doğal ayak bakımı nasıl yapılmalıdır? Tertemiz, yumuşacık veya bakımlı ayaklar için evde uygulayabileceğiniz doğal ayak bakımları… nelerdir ?



Ayak bakımı ''kişisel hijyenin'' en önemli parçalarından bir tanesidir. Bütün gün ayaklarımızın üzerinde durduğumuz düşünülürse ayak sağlığının da genel anlamda ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Düzenli bir şekilde pedikür yaptırmak ayaklarınızı mutlu etmenin en kolay yolu fakat evde de takip edebileceğiniz doğal bakım ''ritüelleri'', bedavaya uygulayabileceğiniz ''kürler de var...


Sağlıklı ve Güzel Ayaklar için

    Ayaklarımızı her gün ılık ve sabunlu suyla bolca yıkayın. Ardından serin suyla durulayıp bir havlu yardımıyla ve parmak aralarını atlamadan güzelce kurulayın. Dilerseniz ayaklarınıza ''extra'' bakım için ''talk pudrası'' yada krem  de sürebilirsiniz.

    Ayakkabı satın almak için en iyi zaman günün geç saatleridir neden. ? ayaklarınızın biraz daha şiş olduğu zamanlardır. Ayaklarınız en şiş haliyle rahat etmiş ise, normal halinde çok daha rahat olacaktır.

    Güneşe çıktığınız anlarda eğer sandalet yada parmak arası terlik giyiyor iseniz ayaklarınızın üst kısımlarına mutlaka güneş kremi sürmelisiniz.

    Topuklarınızı 'ponza taşıyla' düzenli aralıklarla temizleyin. En uygun zaman duşta!… Saçınızda bakım kreminiz, bekliyor iken zamanı bu şekilde değerlendirebilirsiniz emin lun daha eğlenceli geçecektir… Ölü hücrelerden kurtulun, bebek gibi ayaklara sahip olun ve milleti çıldırtın!

    Yatmadan önce yıkadığınız ayaklarınıza,genelde topuklarınıza nemlendirici sürün. Ama parmak aralarına kaçırmamaya gayret edin çünkü; nemli kalan bu alanlarda mantar oluşabilir.! dikkat edin!

    Yatmadan önce yapabileceğiniz bir şey daha var oda; ayaklarınıza yoğun bir krem sürün ve ardından yün çorap giyiniz. Yazın uygulaması biraz zor olacak ama gerçekten işe yarıyor! Sabaha pamuk gibi ayakları garanti altına alıyoruz ! ;)

    Ayaklar yorgun olduğunda tabanları ağrır, yere zor basar olursunuz. Böyle zamanlar da tam rahatlayabilmek için , tercihen birinden size ayak masajı yapmasını rica edin çok rahatlatacaktır. Ya da bilemedin kendiniz yapın! Deneyince vazgeçemeyeceksiniz çok hoşunuza gidecek. Ayrıca tazyikli soğuk su da yorgun ayaklara çok muhteşem geliyor.

    Önümüzde yaz var…  Tatilinizi plajı kum olan bir bölgede yapacaksanız dalgaların vurduğu bölgelerde çırıl çıplak ayak yürüyün. İnce, minik kum parçaları ayaklarınızda kesinlikle ‘peeling’ etkisi yapacaktır.

    Son tavsiyemiz de yanınızda daima yara bandı taşımanız neden.? 'Babet' ayakkabılar, topukluklar genellikle yazın çorap giymeyi tercih etmediğimiz için yada sıcaktan ayaklarımız piştiği için sıkabiliyorlar. Günün yükünü kaldıran ayaklarınıza bira olsun acıyın, kilitli bölgelere yara bantları yerleştirerek önlem alalım !. 
   
   
   
   
    Doğal Ayak Bakımı

    Ayak banyosu
    - Bir limonun suyu
    - Çeyrek çay kaşığı tarçın tozu
   -  İki yemek kaşığı zeytinyağı
    - Çeyrek su bardağı süt
    - Bol Su

    * Ayaklarınızın rahatça gireceği bir kabı sıcak suyla doldurun ve içine limon suyunu, tarçını, zeytin yağını ve sütü dökünüz. bir güzel karıştırın.
    * Ayaklarınızı kabın içine sokun ve on-on beş dakika bekleyin.
    * Ayaklarınızı sabunla yıkayıp havlu yardımıyla kurulayınız. hemen sonra krem sürünüz.

    Ayak kremi
    - Bir yemek kaşığı badem yağı
    - Bir çay kaşığı zeytinyağı
    - Bir çay kaşığı buğday tohumu yağı
    - On iki damla okaliptüs esansyel yağı
    - Koyu renkli cam şişe..

    Koyu renk cam şişenin içine badem, zeytin, buğday tohumu ve okaliptüs yağlarını birlikte koyun.
    iyice kapattığınız şişeyi çok iyi sallayın ve saklayın, yağların iyice birbirine karışmasını sağlayın.
    Hazırladığınız kremi ayaklarınızı yıkayıp kuruladıktan, güzelcene sonra sürün.




0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.