Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

18 Şubat 2017 Cumartesi

Ayak Ağrısı İçin Tavsiyeler

 
Ayak Ağrısının Çözümü

 

 Ayak Ağrısı İçin Tavsiyeler


 Vücudumuzda genel de en çokı kullanılan organlardan biri ayaklarımızdır. Günlük yaşantımızda yapılan her işte ayaklarımızı kullanırız. Yapılan aktivitelerin yoğunluğuna göre de ayaklarda ağrılar oluşabilir.

Ayak Ağrısının Nedenleri

    - Uzun süre boyunda ayakta beklemek
    - Uzun süre boyunca yürüyüş yapmak.
    - Eklem bağlarında zorlanmalar.
    - Ağır Yük Taşımalar
    - Aşırı Kilo almak
    - Ayakların anatomik Yapısında bozukluklar meydana gelmesi
    - Futbol, basketbol gibi sportif aktiviteler de bulunmak.
    - Tırnak batması gibi sorunlar yaşamak.
    - Uzun süre Koşmak
    - Ayakta oluşan nasır problemleri
    - Topuk çatlaklıkları gibi.

Günlük faaliyetlerimiz sonucunda yorgunluktan dolayı gerçekleşen ayak ağrıları, ve şişmeler için bir kaç  yöntem uygulayabiliriz. Şişkinliklere genellikle en çok tavsiye edilen uygulamaların başında, tuzlu suda bekletmek gelmektedir. Bir kova suyun içine, birazcık tuz atarak ayağı 10-15 dakika bekletmek gerekir. Ayağı yüksek bir yere dayayarak dinlendirmekte muhteşem bir ayak şişkinliği geçirme uygulamasıdır. Bunların haricinde ise ayağa şok tedavisi uygulamak yorgunluktan dolayı oluşan ağrılar için yararlı olacaktır. Şok tedavisi nasıl uygulanır ? dediğinizi duyar gibiyim! Korkmanıza kesinlikle gerek yok. Bunun için bir kova sıcak su, bir kova soğuk suya ihtiyacınız var. Ayakları önce sıcak suda 8-10 dk bekletin. Sonrada soğuk suda  8 -10 dk bekletin. Eğer yine ağrı geçmezse, kremle ayaklarınıza masaj yapınız.


Genellikle ayağınızda anatomik bir problem var ise ortopedik ayakkabılar kullanmanız ayak sağlığınız yönünden çok önemlidir. Ortopedik ayakkabılar ayağınızın rahatlığı için özel olarak tasarlanmış olduğu için ağrıyı en aza indirmektedirler.

Ayaklardaki ağrıların bir başka sebebi de ayaktaki yaralar. Özellikle ayak parmak ağrısı sebeplerinden biriside , trınak batmasıdır. Tırnak batması veya nasırdan şikayetçi iseniz kendi müdahaleniz şikayetinizi sadece daha da arttıracaktır. yani Bu şikayetlerinizi çözmek için bir uzmana doktora başvurmanız ayak sağlığınız açısından kesinlikle daha iyi olacaktır.

Son olarak; topuk çatlakları da ayağınızda fazla derecede ağrıya sebep olabilir. Topuk çatlaklarının nedeni genelde aşırı kilolar ve ciltte kuruluklardır. Şu anda piyasada en etkili ve en güzel topuk çatlağı kremleri mevcuttur. onları kullanmanız, çatlakların giderilmesine ve ağrının azalmasını sağlar. Ayrıca çatlaklar kuru ciltlerden de kaynaklanabileceği gibi ayaklarınıza düzenli olarak bir nemlendirici kremle masaj yapmanız da bu tehlikeyi azaltacaktır. Unutmayınız ki ! düzenli bir bakım! yorgunluktan kaynaklanan bütün ağrılarınızı büyük ölçekte  azaltacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.