Ayak Burkulması Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili faydalı yazılar

16 Şubat 2017 Perşembe

Ayak Terlemesini Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

 
Ayak Terlemesi Nasıl Önlenir

Ayak Terlemesini Önlemek İçin Yapılması Gerekenler


Ayak terlemesini önlemek uygulanan tedavi uygulamaları fazla ayak terlemesini önleyebildiği gibi ayak terlemesi sebebiyle oluşan kötü kokuların da önüne geçmektedir. Ayak terlemesi her hangi bir rahatsızlığın habercisi olmamakla birlikte, sempatik sinir sistemi ismi verilen terleme bezlerinin fazla çalışması sebebiyle meydana gelmektedir. Ayak terlemesi tedavisinde  çok farklı yöntemler bulunmaktadır. Geçici veya kalıcı çözümler bulunan ayak terlemesinde probleminin durumuna göre tedavi yöntemlerinden bir tanesini seçebilirsiniz.


Ayak Terlemesi Tedavi Yöntemleri

Ayak Terlemesi İçin Basit Çözümler !

İyontoforez Tedavisi: Ayaklara elektrik akımı verilerek uygulanan tedavi yönteminde ter bezinin çalışmasını bir zaman durdurmak amaçlanır. Kısa vadede geçen etkisiyle birlikte ciltte yanmalara da sebep olabilir.


Meşe Kabuğu Tedavisi: Bir avuç ufalanmış meşe kabuğu dört bardak suyun içine konularak yirmi dakika da bir kaynatılır. Karışım ılıştıktan sonra ayaklar on beş dk. boyunca  suda bekletilir.


Adaçayı Tedavisi
: Bir avuç ada çayı geniş bir tencere içine koyulan suy ile beraber kaynatılır. Karışım ılışdıktan sonra ayaklarınızı  bu su ile yıkayabilirsiniz.


Sirke ve Ağaç Kabuğu Tedavisi: Büyük bir kap içerisinde kurutulmuş yeşil ceviz kabuğu ve söğüt yaprağı su ile karıştırılarak haşlanır. Karışım haşlandıktan sonra içine sirke karıştırılarak ılışması beklenir ve ayaklar karışım ile beraber yıkanır.

Ayak Terlemesi İçin Kalıcı Çözümler

Lomber Sempatektomi Ameliyatı: Ayak terlemesini etkileyen sempatik sinirlerin bulunduğu karın alanı açılarak klips yerleştirilir. % 90 başarıya ulaşan tedavi yöntemin de vücudunuz da ameliyat izi kalması büyük bir olasılıktır.

Lomber Sempatik Blokaj: Ultrason yada tomografi eşliğinde sempatik sinir uçlarına ilaç uygulanması ile yapılır. Ter bezlerin de geçici veya kalıcı blok oluşması amaçlanmaktadır. Başarı yüzdesi düşüktür.

Doktorların Ayak Terlemesi İçin Önerileri

Temiz bir kabın içine ayak bileklerinize gelecek seviyede sıcak su doldurun. Suyun içine dört veya beş adet poşet çay atıp hem rengini vermesini hemi de suyun ılışmasını bekleyiniz. Su ılışdıktan sonra ayaklarınızı suya sokun. Çay da bulunan ''Tanin'' maddesi ayaklarınız da ki mikropları öldürerek kötü kokmasını engelleyecek ve gözenekleri küçülterek ter bezinin daha az çalışmasını sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.